Στο οφθαλμολογικό κέντρο Provision λειτουργούμε ομαδικά, οι γιατροί και το παραϊατρικό προσωπικό συνεργάζονται στενά με μοναδικό σκοπό την παροχή ποιοτικής και εξατομικευμένης οφθαλμολογικής φροντίδας.

Η εμπειρία των γιατρών μας καθώς και η συνεργασία με άλλους συναδέλφους οφθαλμιάτρους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που εξειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς της οφθαλμολογίας, σας διασφαλίζουν μια αξιόπιστη και έγκυρη οφθαλμολογική περίθαλψη.

doc1

Θωμας Κιτσος

 • Χειρουργός Οφθαλμίατρος – Παιδοοφθαλμίατρος
 • Μέλος της Αμερικανικής Εταιρίας Χειρουργικής Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS)
 • Υπεύθυνος των τμημάτων Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής
 • Υπεύθυνος του τμήματος Παιδοοφθαλμολογίας & Στραβισμού

Ο Θωμάς Κίτσος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην οφθαλμολογία στο ”Οφθαλμιατρείο Αθηνών” όπου και διετέλεσε (από το 1983 έως το 1987) Α’ επιμελητής, με ειδίκευση στον Στραβισμό και στις παθήσεις του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα στη φημισμένη οφθαλμολογικό νοσοκομείο του Λονδίνου, Moorfields Eye Hospital.

Στην διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας εξειδικεύτηκε στον τομέα του Καταρράκτη, της χειρουργικής του Στραβισμού και  της Διαθλαστικής χειρουργικής (διόρθωση μυωπίας, αστιγματισμού, υπερμετρωπίας και πρεσβυωπίας με laser).

Είναι από τους πρώτους οφθαλμίατρους στην Ελλάδα που πρωτοπόρησε στην χειρουργική αφαίρεσης του καταρράκτη με την μέθοδο της φακοθρυψίας κάτω από τοπική αναισθησία , καθώς και στην τοποθέτηση πολυεστιακών ενδοφακών.

Παρακολουθεί ανελλιπώς τις εξελίξεις της οφθαλμολογίας, συμμετέχοντας σε αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα κυρίως στις Η.Π.Α., με τη συνεργασία παγκοσμίως γνωστών χειρουργών στους τομείς μικροχειρουργικής , καταρράκτη και διαθλαστικής χειρουργικής.

Είναι μέλος της:

 • Αμερικανικής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS)
 • Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (AAO)

Συμμετέχει ενεργά προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και ΜΚΟ, όπως:

 • Το Χαμόγελο του Παιδιού, όπου παρακολουθεί παιδιά με οφθαλμολογικά προβλήματα.
 • ΚΕΔΑΣ (ΜΚΟ)που προσφέρει ιατρική βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο επισκέπτεται την Τανζανία προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες στην οφθαλμολογική κλινική που έχει επιμεληθεί προσωπικά και ανήκει στο πρώτο Ορθόδοξο νοσοκομείο που έχει γίνει στην περιοχή. To οφθαλμολογικό τμήμα είναι πλήρως επανδρωμένο και ικανό για διεκπεραίωση χειρουργικών επεμβάσεων όπως αφαίρεση καταρράκτη (με τη μέθοδο της φακοθρυψίας), γλαυκώματος αλλά και άλλων παθήσεων, που ήταν αδιανόητες να συμβούν έως σήμερα σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση. Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό, έχει δημιουργήσει μια καταρτισμένη ομάδα οφθαλμιάτρων από την Ελλάδα που επισκέπτεται το νοσοκομείο σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να εκτελεί χειρουργικές επεμβάσεις και να παρακολουθεί ασθενείς.
doc2

Νικος Παγωνης

 • Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 • Μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργικής Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS)
 • Υπεύθυνος των τμημάτων Γλαυκώματος και παθήσεων της Ωχράς Κηλίδας

Ο Νίκος Παγώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Το 1998, αποφοίτησε από την 3η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου (Charles University) στην Πράγα, Τσεχία.
Ειδικεύτηκε στην Β´ οφθαλμολογική κλινική του ”Οφθαλμιατρείου Αθηνών” αποκτώντας μεγάλη κλινική και χειρουργική εμπειρία σε όλο το φάσμα των οφθαλμολογικών παθήσεων.
Έκανε την στρατιωτική του θητεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας (ΝΝΣ) και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ).

Από τον Δεκέμβριο του 2005 διατηρούν μαζί με τον κ. Θωμά Κίτσο το ιδιωτικό οφθαλμολογικό κέντρο Provision.

Ειδικεύεται στους παρακάτω τομείς:

 • Διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών όπως μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμός με laser (LASIK,PRK), αλλά και με τοποθέτηση φακικών ενδοφακών.
 • Μικροχειρουργική αφαίρεση του καταρράκτη με την μέθοδο της φακοθρυψίας και τοποθέτηση premium ενδοφακών (πολυεστιακών και τορικών).
 • Διασύνδεση κολλαγόνου (cross linking), για την θεραπεία του κερατόκωνου.
 • Διάγνωση και θεραπεία γλαυκώματος.
 • Διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του βυθού όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Διατηρεί επιστημονικούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συμμετέχοντας κάθε έτος στα συνέδρια της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ) και της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργικής Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS), των οποίων είναι διεθνές μέλος, με σκοπό την διαρκή ενημερωσή του πάνω στις τελευταίες εξελίξεις των χειρουργικών τεχνικών.
Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΔΧ).

1

Αναστασια Αφρατη

 • Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Η Αναστασία Αφράτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δροσιά Χαλκίδας. Το 2009 τελείωσε το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2009-2015), με ενεργό συμμετοχή στα συνέδρια της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση» (Κ.Υ Καρλοβασίου) και στο πανευρωπαϊκό Summer School of Galen στην Σμύρνη (Τουρκία).

Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου- Κέντρο Υγείας Αλιβερίου από το 2015 έως το 2016.

Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας (2016-2017) και στην Ά Οφθαλμολογική Κλινική του Οφθαλμιατρείου Αθηνών (2017-2020) αποκτώντας μεγάλη κλινική και χειρουργική εμπειρία. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας πραγματοποίησε πολυάριθμες χειρουργικές επεμβάσεις φακοθρυψίας (καταρράκτη), χαλαζίων, πτερυγίων, διαθλαστικών επεμβάσεων (LASIK, PRK) και συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό χειρουργείων γλαυκώματος, υαλοειδεκτομών, βλεφάρων και μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς.

Μετά την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας απέκτησε εμπειρία στην εξέταση παίδων στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Παρακολουθεί ετησίως και συμμετέχει ενεργά με παρουσιάσεις στα συνέδρια της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς, της Εταιρείας Γλαυκώματος, της European Society of Cataract and Refractive Surgeons και της European Society of Retina Specialists.

Έχει αρθογραφήσει σε επιστημονικά περιοδικά όπως το Ιατρικό Βήμα για θέματα όπως «Οφθαλμική Προσβολή στη Γιγαντοκυτταρική Αρτηρίτιδα» και «Plaquenil: Τοξική Αμφιβληστροειδοπάθεια και Παρακολούθηση ασθενών».

Από το 2021 ανήκει στην ιατρική ομάδα του οφθαλμολογικού κέντρου Provision και έχει εμπειρία σε:

 • Μελέτες Γλαυκώματος
 • Διάγνωση και Παρακολούθηση παθήσεων του Βυθού (Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς, Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια)
 • Διάγνωση και Παρακολούθηση Κερατόκωνου
 • Διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών (laser μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού)
 • Χειρουργικές επεμβάσεις φακοθρυψίας (καταρράκτη)
 • Παρακολούθηση ασθενών που λαμβάνουν υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil)