Ιατρειο Κοινωνικης Αλληλεγγυης Περιστεριου

Εμείς στο οφθαλμολογικό κέντρο ρrovision, πιστεύουμε ότι η υγεία είναι ένα αγαθό που πρέπει να προσφέρεται σε κάθε άνθρωπο χωρίς διάκριση.

Στη σημερινή εποχή που χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας δεν έχουν το δικαίωμα σε δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου, θέλουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας αφιλοκερδώς.

ΚΕΔΑΣ

To Κέντρο Διεθνούς Αλληλεγγύης & Συνεργασίας – KE.Δ.Α.Σ. είναι μια ελληνική ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική μη κυβερνητική οργάνωση – (ΜΚΟ).
Στόχος της είναι η παροχή ιατρικής, εκπαιδευτικής και αναπτυξιακής βοήθειας προς πληθυσμούς αναπτυσσόμενων χωρών.

Δράση Νοσοκομείο στη Bukoba, Τανζανία

Εξοπλίστηκε με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και νοσοκομειακό εξοπλισμό. Αποτελείται από εξωτερικά ιατρεία, εργαστήρια, οδοντιατρείο και οφθαλμιατρείο καθώς και χειρουργείο μικρών επεμβάσεων.
Το οφθαλμολογικό τμήμα εχεί επιμεληθεί ο Χειρούργος Οφθαλμίατρος Θωμάς Κίτσος με σκοπό τόσο την εξέταση όσο και την διεκπεραίωση χειρουργικών επεμβάσεων όπως, καταρράκτη (με τη μέθοδο της φακοθρυψιάς), γλαυκώματος αλλά και άλλων παθήσεων που ήταν αδιανόητες να συμβούν έως σήμερα σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση. Το πρόβλημα ωστόσο υφίσταται όχι τόσο στην υποδομή και στην επάνδρωση του τμήματος όσο στην εξιδεικευμένη στελέχωση του με το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό για την καλύτερη και πληρέστερη λειτουργία του οφθαλμολογικού τμήματος.
Σκοπός είναι σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, διεθνείς οργανισμούς και τη συμβολή ιατρών από Ελλάδα – που έχει επιμεληθεί και προσωπικά ο Χειρούργος Οφθαλμίατρος Θωμάς Κίτσος – να εξελιχθεί σύντομα στο ποιο σύγχρονο διαγνωστικό κέντρο του νομού εξυπηρετώνστας τις ανάγκες 2 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.kedas.gr

Το Χαμογελο του Παιδιου

Από την ίδρυση του οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» είμαστε δίπλα του υποστηρίζοντας το έργο του. Το οφθαλμολογικό κέντρο Provision μαζί με όλη την ομάδα του έχει αγκαλιάσει τα παιδιά του Χαμόγελου με προβλήματα διαβίωσης προσφέροντας σε αυτά και τις οικογενείες τους οφθαλμολογικές εξετάσεις και συμβουλές για την υγεία και την φροντίδα των ματιών τους.

Επίσης, η ιατρική μας ομάδα υποστηρίζει και συμμετέχει στην Κινητή Διαγνωστική Οφθαλμολογική μονάδα προληπτικής ιατρικής. Η δράση αυτή έχει ως σκοπό την δωρεάν παροχή προληπτικής ιατρικής σε παιδιά που ζούν τόσο στα αστικά κέντρα όσο και σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, παιδιά με οικονομικά προβλήματα, παιδιά που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Όλα τα ευρήματα των εξετάσεων γνωστοποιούνται στους γονείς με σκοπό σε όσες περιπτώσεις είναι απαιτούμενη θεραπεία να τα παραπέμψουμε είτε στο κέντρο μας είτε σε οποιδήποτε κρατικό νοσοκομείο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.hamogelo.gr